Monday, March 27, 2006

Antiklimax i seriefinalen

Matchen mot SK Mumien slutade med en relativt enkel seger för Oves SK och svarade inte alls upp emot de förväntningar om extraordinärt motstånd som burits utav många Oveslirare.

Istället föll det sig så att Oves redan en halvtimma efter utsatt starttid tog ledningen med 1-0 genom Daniel Askagårdens förträffliga inträde till sommartid. Mumiens andrabordsspelare Roger Nilsson hade inte klarat samma bedrift.

Omkring 10 minuter senare tog Karl Eriksson en stormästarremi mot Carl Martin Sikström och redan i detta läge förstod vi i Oves vad som var på väg att hända.

Snart kunde vi dessutom bevittna Henrik Olsson "lura" Ronny Grip på ett torn och saken var i stort sett klar. Inget annat lag kunde längre stoppa Oves SK:s serieseger och uppflyttning till division 3.

Sten Olsson på bord 5 kom bra ut i öppningsspelet men kunde inte riktigt knyta ihop säcken och förlorade i mittspelet en bonde men efter att matchen var helt avgjord till Oves fördel förbarmade sig hans motståndare över honom och poängen delades.

På förstabordet ställdes Adam Brzezinski mot Jens Jakobsson och lyckades aldrig riktigt komma in i matchen. Det stod ganska tidigt klart att det var Jens som besatt vinstchanserna. Saken var dock inte enkel och det hela slutade med att Jens i en något bättre ställning men med sämre tid gav upp vinstförsöken och även på detta bräde delades således poängen.

Slutresultatet kunde slutligen skrivas till 3,5-1,5 i Oves SK:s favör.

Ovesspelarna kunde därmed lämna Mumiens lokal som klara seriesegrare och beskådas skålandes med mousserande vin i en svinkall busskur med snöblask fallandes från himlen. Poesi! Efterfesten fortsatte till sena kvällen i träningslokalen.

Sunday, March 05, 2006

Inför SK Mumien - Oves SK

Nu väntar vi alla ivrigt på säsongsavslutningen. På programmet står SK Mumien som i näst sista omgången hade ett förvånansvärt starkt lag med med en medelrating på 1758. Detta är att jämföra med tidigare ronders 1504, 1551, 1522 och 1535.

Enda möjligheten för SK Mumien att vinna serien är att besegra Oves SK med 5-0 samtidigt som Bara Bönder inte vinner med mer än 3 poäng. Dessa utsikter ser på förhand hopplösa ut och vi i Oves SK hoppas att SK Mumien ställer upp med sitt division-4 lag och inte en trogen styrelse bara för att... Ja varför?

Vad kan Mumien ha att bevisa? Att de är det näst bästa laget i Lund. Då kan vi från Oves sida i text, tal och bild(?) erkänna detta då Adam Brzezinski befinner sig på plats 9 på SK Mumiens ratinglista och på plats 1 på Oves SK:s ratinglista.

Bring it on SK Mumien!

Oves SK - Landskrona SK

Idag var det dags för näst sista ronden. Avgörandet börjar närma sig.

På bord 1 mötte Adam Brzezinski den "hårda" Lars HenryPetersson. Adam skall vara nöjd med sin seger då Henry i öppningen spelade en aning slakt.

På bord 2 hade Henrik flera, åtminstone två, ypperliga lägen att ta hem en poäng efter enastående spel i öppningen. Desvärre blev bara en halv poäng bärgad.

Daniel "Honky" Askagården inledde darrigt på bord 3 men efter att motståndaren gjort ett mindre misstag kunde han enkelt exploatera detta och fiska hem en fullpoängare till Oves.

Mats Pistol, för dagen på bord 4, lyckades aldrig tillfredställa supportrarna utan fick ta en relativt snabb remi i en vad som visade sig vara en taskig ställning.

Ulf Östman. Han led redan från början av att missa Vasaloppet. Däremot var han en utav dem som snabbast kunde ha fått se avslutningen. Dessvärre kunde alla Ovesspelare se honom irra fruktlöst genom lokalen letandes efter snöret att knyta ihop säcken med. Avgörandet fälldes närmast av att motståndaren faktiskt satt med det i fickan (Hade han haft det hela tiden? Hatar han Ulf? Hatar han Vasaloppet?)

Slutsiffrorna kunde därmed skrivas till 4-1 i Oves SK:s favör.