Monday, November 20, 2006

Framgång föder framgång

Det går så här i inledningen av schacksäsongen ganska bra även för lokalkonkurrenterna i Lunds akademiska schackklubb. De har en hemsida, adressen dit är www.lask.se.

Oves SK ångar på!

Matchen mot Örkelljunga/Klippan-alliansen sågs på förhand som en måstematch för att undvika nedflyttningsstriden. Efter matchen är vi kanske schacksveriges hetaste lag med otroliga 15-1 i partipoängsskillnad och ett hett namn för toppstriden.

Rejtingmässigt var det två någorlunda jämna lag som skulle ställas mot varandra men det märktes aldrig på brädena.

Karl Eriksson som tycks brinna mer än någonsin för schacket visade tidigt vägen med sin förmåga att inte lämna några svagheter som med framgång praktiserades även i seriepremiären. 1-0 till hemmalaget redan 30 minuter efter utsatt matchstart. Pistol-Mats, Mathias, Manson och Sten Olsson, alla vann de relativt tidigt material och det började skönjas vartåt matchen barkade hän.

På förstabordet visade Alexei Zakharov för första gången upp sitt spel i Oveströjan. Det blev en tämligen enkel och övertygande seger. Efter att motståndaren i en sluten sicilianare fått leka av sig på kungsflygeln inledde Alex en kraftfull attack på c-linjen och vit var nästan ögonblickligen förlorad men valde att sprattla och kränga i något tiotal drag.

På bord tre kunde Henrik Olsson relativt komfortabelt byta ner pjäserna och hamna i ett något bättre slutspel. Det var dock inte helt okomplicerat, Henrik hade en outvecklad damflygel, men när väl denna väckts till liv kunde inte hans motståndare stå emot särskilt länge.

På andrabordet spelade Adam Brzezinski upp en klar fördel som inte togs till vara på och när tidsnöden började närma sig hade motståndaren utjämnat ställningen och ledde med en bonde. Efter tidsnöden var läget annorlunda och inför en entusiastisk publik manövrerade Adam hem partiet och fastställde slutresultatet till fantastiska 7-1!

Premiär i division 3

Oves SK gjorde för ett par veckor sedan premiär i den tredje divisionen grupp 12. På förhand var snacket i föreningen en smula pessimistiskt, många trodde att Oves SK skulle få kämpa för sin överlevnad kring nedflyttningsstrecket. Andra mer optimistiska röster pekade på starka nyförvärv, främst utav dessa, Alex Zakharov som är ny förstabordsspelare i Oves SK.

Premiärmatchen skulle spelas mot AKF Kosovo, ett lag som Oves SK stött på tidigare i division 4. Många trodde att det skulle bli tufft men tidigt på söndagsmorgonen, matchdagen, stod det klart att AKF Kosovo inte skulle komma till spel. Anmärkningsvärt!

8-0 till Oves SK i premiären utan spel och tidsomställningar tycks vara the shit för Oves SK.

Serieledning!