Tuesday, February 20, 2007

Turneringsseger för Alexei Zakharov

I sedvanlig ordning tränade Oves SK hårt inför kommande stordåd i divison 3.12. Allt var dock inte som vanligt, uppslutningen var ovanligt god, ölen flödade men inte i överflöd och vi hade även nöjesjournalister från Sydsvenskans dygnet runt på plats.

Angående nöjesjournalisterna från igår, visst är det väl bra att även mindre begåvade medelklasstjejer kan få jobb, fast kanske inte? Desto värre är det dock när dessa stövlar in och stör seriösa schackspelares träning med sina dumma frågor om vi inte "har något bättre för oss" eller för den delen att ta fotografier på människor som klart uttryckt att de inte vill vara med på foto.

Nej, vi har inget bättre för oss på måndagskvällarna. I vått och torrt går vi till Bellmans på måndagskvällarna för att träffa vänner men även hålla på med hobbys som vi tycker är både intressanta och roliga, jag talar förstås om schack och öldrickande. I fortsättningen kommer det antagligen bli ännu bättre för nu lär det väl fan dröja innan det dyker upp nya journalister att irritera sig över på våra träningar.

Nåväl, vi får väl hoppas på trevlig läsning när dyngan publiceras på fredag.

Något som det inte kommer rapporteras om i den artikeln är resultatet från den mycket prestigefyllda turneringen som gick av stapeln innan kvällens slut där Alexei Zakharov segrade i överlägsen stil.
1. Alexei Zakharov 7,5/8
2. Honky 4,5
3. Mathias 4,5 (förlorade inbördes möte mot Honky)
4. Henrik 4
Förtjänstfullt deltagande stod även Adam Brzezinski, Pistol-Mats, Karl B. Eriksson och Manson för.

Monday, February 12, 2007

Laddat Oves lurade Landskrona

Matchen mot Landskrona inleddes redan på fredagskvällen två dagar (!) före utsatt matchstart. Större delen av laget samlades för en extrainsatt träning hemma hos Mats Pistol. Under lördagen beordrades vila, något de allra flesta lirarna accepterade. Några få valde att ändå köra lättare träning men någon risk för överträning förelåg ej.

På pappret såg det ut att bli en tuff dag, Landskrona mönstrade ett lag som var drygt 100 poäng högre rankat i snitt. Endast på ett bord, det andra, var bortalaget knappa favoriter. Detta favoritskap lyckades Adam Brzezinski inte infria utan tog remi i sent skede efter att matchen hade avgjorts till Oves SK:s fördel.

Det var istället den pånyttfödde Karl "Banan" Eriksson som gick bärsärk på sin motståndares pjäser och bönder. Motståndet var samarbetsvilligt och garderade sparsamt under partiet vilket resulterade i en tidig ledning.

Henrik Olsson stod lite bättre och kunde sakta men säkert dra åt tumskruvarna vilket resulterade i att han så småningom hade ett läge där det såg ut som han vann torn vilket Rybka senare på kvällen tillbakavisade. Vad gör det när motståndaren sträcker vapen?

På det fjärde bordet lyckades Daniel Askagården med lite tur, då hans motståndare i klart bättre ställning blixtade iväg ett förlorande drag, vända partiet till seger. I slutspelet behövdes inte mycket teknik utan med en pjäs mer var det en snabb affär att sända iväg b-bonden för promovering och parti.

På det femte bordet satt Mats Pistol och var nöjd med sin remi, framförallt var han nöjd med att spela 44 drag utan bortsättning enligt egen utsago. Länge såg det ut som om Pistolen skulle ha något avgörande i mittspelet där hans motståndare var rejält underutvecklad men för dagen hade Mats laddat med blanka skott och mot slutet var remin ounviklig.

På sistabordet gjorde Sten Olsson en kämpainsats i ett parti som i mångt och mycket handlade om manövrerande fram och tillbaka för att försöka hitta bästa slagläge, i slutändan kunde ingen utav spelarna komma till skott och fredpipan tändes strax efter att matchen var avgord till Oves favör.

På bord 1 hade Alexei Zakharov dragit nytta av en rysk schackbok och kunde skaffa sig ett farligt angrepp mot Landskronas Mikael Svenssons franska försvar. Till sist blev detta för mycket och Mikael Svensson dukade under för de framstormande vita pjäser, lika glad var han för det skall dock tilläggas.

Glada Oveslirare kunde ta tåget hem med 5,5-2,5-seger och återvunnen serieledning i bagaget. Stor segerbankett hölls i träningslokalen med mången glada skratt till sen timma!

Serieledningen är nu åter tillbaka i Oveshänder och denna gången släpper vi inte taget. Oves SK i division 2 säsongen 2007-2008!