Monday, April 23, 2007

Oves SK, coolare än schack!

Ibland går det att spara in tid som går att använda till att vara produktiv och nytänkande. Ett exempel är att inte träna schack för hårt och slumra för länge på bussen vilket kan sluta med långa och ovälkomna kvällspromenader samt inkomstbortfall.

Idag, efter en lagom träning, givetvis iförd tradionsenligt svensk "röd kostym", sparades tid in som kommer att användas till ett inlägg i debatten om marknadsföring utav schack.

Idag vill många vara coola. Att bli kändis står högt på många unga människors listor, de vill påverka och göra skillnad. Ett sätt att bli känd är som bekant att blogga. Är kändisskap och "coolhet" något som förknippas med schack? Jag säger:
-Nej!

För att exemplifiera:
En enkel sökning på "schack är coolt" i sökmotorn Google levererar endast fyra träffar. Men, ger dessa träffar bilden av att schack är coolt eller är det möjligen så att somliga gör allt för att dyka upp som sökresultat? Däremot ger en enkel sökning på "Oves SK" i sökmotorn Google hela tjugotvå (22!) träffar.

Oves SK är coolt. Oves SK är coolare än schack. Min misstanke är att så länge Oves SK är coolare än schack får schacket finna sig i att utövas i taskiga källarlokaler med dålig ljudisolering (visserligen med stundtals komiska konsekvenser), att ha svårt att locka till sig ungdomar och att klubbar till slut tvingas lägga ner.

Just för tillfället sörjer inte Oves SK utan sträcker på sig lite extra. Vi är trots allt i samma fina sällskap som exempelvis Linda Rosing och Pär Nuder, nämligen coolare än schack.

Monday, April 16, 2007

Mragel Open 2007

Inte mindre än fyra utav de 22 deltagarna i årets Mragel Open representerade Oves SK. Vann gjorde Linus Olsson från LASK medan Adam Brzezinski blev bästa Oveslirare med sina tre poäng utav sex möjliga. Inte långt efter Adam skuggade Henrik Olsson som plockade 2,5 poäng och hade goda chanser att gå förbi Adam genom vinst i sista ronden. Mathias Lundell rodde hem 2 medan Mats Pistol fixade 1,5 poäng.

Tävlingens bästa citat: I Kina har de hundår och grisår och en massa andra, men i Oves är det alltid year of the dragon. Signerat Henrik Olsson.

Tävlingens dramakung: Martin Devenney

Tävlingens största besvikelse: Anders Sandström har slagit en Oveslirare.

Bästa knatte: Nils Grandelius

Tävlingens mest valuta för pengarna: Adam Brzezinski med två drakar av tre möjliga.
Tävlingens fegis: Drazen "Drakdödaren" Dragizevic.

Tävlingens mest generösa: Valle Lorenzo som sponsrade Oveslirarna med tre poäng.

Tävlingens mest snåla: Oveslirarna som inte ens bjussade ovan nämnda Valle Lorenzo på en öl när han följde med på lördagsträning. Dålig stil!

Träningsavdelningen:
Tävlingens träningsnarkomaner: Adam och Mats
Bubblare: Mathias, Karl och Mansson
Inte ens nära: Henrik Olsson ( ska vi ha konflikt i "commenttråden" eller? :) )