Monday, March 23, 2009

Oves SK åkte ur!

I sista matchen hade vi, på förhand, alla möjligheter att spela en jämn match mot Limhamns tredjelag. Så blev inte fallet. Laget kollapsade. Det blev 1-7. Kalle och Fredrik tog hedersamt varsin halva.

Samtidigt torskade Harplinge mot HG Schack och vi hamnade därmed under strecket.

Division III nästa år.

Det är bittert nu.

Wednesday, March 11, 2009

Oavgjort mot Harplinge

Harplinge SS - Oves SK 4-4

Torbjörn Andersson (1902) - Alexei Zakharov (2154) 0,5
Mats Johansson (1942) - Adam Brzezinski (2133) 0,5
Anders Persson (1976) - Jacob Mejvik (2087) 0-1
Joakim Lönn (1930) - Joel Persson (1731) 1-0
Olof Magelius (1946) - Henrik Olsson (1739) 0-1
Magnus Filipsson (1973) - Mathias Lundell (1579) 0,5
Roger Karlsson (1806) - Mats-Erik Pistol (1584) 0,5
Anders Hansen (1684) - Magnus Manson (1338) 1-0

Det är inte varje match som inleds med att bortalaget tar ledningen redan i bilen på väg till matchen. I denna match var detta nära nog fallet.

Henrik Olsson tippade på att få möta Torbjörn Andersson som han misstänkte lirade en lite halvskakig variant i skandinaviskt. Han datorpreppade på bilresan upp men fick en ny motståndare som han förlorat mot tidigare. Tur då att även Olof Magelius spelade samma skakiga variant. Motståndaren fick en liten möjlighet att klara remi men missade chansen och det stod 1-0 ganska tidigt.

Nästan lika tidigt var det färdigspelat på bord 2. Motståndaren bjöd remi i klart bättre ställning och Adam var inte sen med att skaka hand för att åtminstone rädda en halv poäng till laget.

Sedan började det gå lite sämre för laget, Manson förlorade sin comeback, Joel hamnade lite snett och mäktade inte riktigt med att hålla i hop sin ställning.

På förstabordet prövade för omväxlings skull Alexei på 1. d4 men lyckades inte riktigt få till något övertygande utan det hela slutade fredligt. Första poängtappet den här säsongen för Alexei.

På de tre partier som var kvar såg det dock ganska ljust ut. Matchseger var inte helt uteslutet, speciellt inte efter att Jacobs motståndare satt bort en bonde lättvindigt.

Tyvärr lyckades inte Mathias skapa tillräckligt med vinstchanser i sitt slutspel med bra springare mot dålig löpare utan fick nöja sig med en halva till sist. Mats, som satt sist kvar, lyckades inte heller han dra åt tumskruvarna tillräckligt utan båda spelarna verkade nöjda med remi innan den sista tidsnöden för de båda hann bli allt för svår.

Detta innebar oavgjort i matchen och fortsatt spänning angående kontraktet i serien. Vi har fortfarande saken i egna händer om vi kan ta poäng mot Limhamn, en mycket svår match. Har vi flyt kan vi ha råd med att förlora mot Limhamn, allt löser sig om Harplinge gör jobbet i sista matchen och besegrar HG Schack.