Monday, March 27, 2006

Antiklimax i seriefinalen

Matchen mot SK Mumien slutade med en relativt enkel seger för Oves SK och svarade inte alls upp emot de förväntningar om extraordinärt motstånd som burits utav många Oveslirare.

Istället föll det sig så att Oves redan en halvtimma efter utsatt starttid tog ledningen med 1-0 genom Daniel Askagårdens förträffliga inträde till sommartid. Mumiens andrabordsspelare Roger Nilsson hade inte klarat samma bedrift.

Omkring 10 minuter senare tog Karl Eriksson en stormästarremi mot Carl Martin Sikström och redan i detta läge förstod vi i Oves vad som var på väg att hända.

Snart kunde vi dessutom bevittna Henrik Olsson "lura" Ronny Grip på ett torn och saken var i stort sett klar. Inget annat lag kunde längre stoppa Oves SK:s serieseger och uppflyttning till division 3.

Sten Olsson på bord 5 kom bra ut i öppningsspelet men kunde inte riktigt knyta ihop säcken och förlorade i mittspelet en bonde men efter att matchen var helt avgjord till Oves fördel förbarmade sig hans motståndare över honom och poängen delades.

På förstabordet ställdes Adam Brzezinski mot Jens Jakobsson och lyckades aldrig riktigt komma in i matchen. Det stod ganska tidigt klart att det var Jens som besatt vinstchanserna. Saken var dock inte enkel och det hela slutade med att Jens i en något bättre ställning men med sämre tid gav upp vinstförsöken och även på detta bräde delades således poängen.

Slutresultatet kunde slutligen skrivas till 3,5-1,5 i Oves SK:s favör.

Ovesspelarna kunde därmed lämna Mumiens lokal som klara seriesegrare och beskådas skålandes med mousserande vin i en svinkall busskur med snöblask fallandes från himlen. Poesi! Efterfesten fortsatte till sena kvällen i träningslokalen.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Det var ju en härlig seger det här grabbar! Nu får vi ladda inför trean och köpa hopfällbara bord och andra grejer. Enda felet med gårdagen var att jag borde blivit förvägrad att handla i baren i slutet utav kvällen.

1:06 AM  
Anonymous Anonymous said...

Kunde inte sagt det bättre själv! Förutom att jag heter Eriksson och inte Nilsson, och nog sa jag till dig att gå hem!

/Kalle

7:10 AM  

Post a Comment

<< Home