Tuesday, February 20, 2007

Turneringsseger för Alexei Zakharov

I sedvanlig ordning tränade Oves SK hårt inför kommande stordåd i divison 3.12. Allt var dock inte som vanligt, uppslutningen var ovanligt god, ölen flödade men inte i överflöd och vi hade även nöjesjournalister från Sydsvenskans dygnet runt på plats.

Angående nöjesjournalisterna från igår, visst är det väl bra att även mindre begåvade medelklasstjejer kan få jobb, fast kanske inte? Desto värre är det dock när dessa stövlar in och stör seriösa schackspelares träning med sina dumma frågor om vi inte "har något bättre för oss" eller för den delen att ta fotografier på människor som klart uttryckt att de inte vill vara med på foto.

Nej, vi har inget bättre för oss på måndagskvällarna. I vått och torrt går vi till Bellmans på måndagskvällarna för att träffa vänner men även hålla på med hobbys som vi tycker är både intressanta och roliga, jag talar förstås om schack och öldrickande. I fortsättningen kommer det antagligen bli ännu bättre för nu lär det väl fan dröja innan det dyker upp nya journalister att irritera sig över på våra träningar.

Nåväl, vi får väl hoppas på trevlig läsning när dyngan publiceras på fredag.

Något som det inte kommer rapporteras om i den artikeln är resultatet från den mycket prestigefyllda turneringen som gick av stapeln innan kvällens slut där Alexei Zakharov segrade i överlägsen stil.
1. Alexei Zakharov 7,5/8
2. Honky 4,5
3. Mathias 4,5 (förlorade inbördes möte mot Honky)
4. Henrik 4
Förtjänstfullt deltagande stod även Adam Brzezinski, Pistol-Mats, Karl B. Eriksson och Manson för.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Tyckte din kommentar angående nöjesreporten (eller om det var plural?) var oehört nedlåtande. Oavsett vad man tycker om människor, att ta in saker som t.ex. klass och kön i diskussionen/argumenten för att uttrycka att man anser att någon är helt blåst/otrevlig, gör att jag mer ifrågasätter den personens IQ. Vi vill väl alla ha ett jämlikt samhälle utan klass-, hudfärg och/eller könsgränser?? Därför är sådan kommentar som "medelklasstjej" i sådan nedlåtande "ton" (vilket det är oavsett om du menade det eller bara råkade vara klumpig) ett oehört övertramp även om du inte har förmåga (än??) att se det själv. Sedan att länka till den sidan som du gjort är det yttersta beviset på att du gör en bedömning och en värdering och efter kön och klass!

1:30 AM  
Blogger ove said...

Sören:

Vi har nog bara lite olika syn på det hela. För mig har inte medelklass något att göra med ett användbart klassbegrepp överhuvudtaget så där talar vi förbi varandra.

För mig är medelklass mer ett sätt att vara och tänka på än en klassposition, jmfr med exempelvis det numera förhållandevis omoderna småborgerlig.

Jag ogillade de nöjesjournalister som var där, har inget med mitt IQ att göra.

Andra nöjesjournalister jag ogillar är för att nämna några är medelklasspojkarna Anders Nunstedt och Per Virtanen.

Fortsätt gärna att diskutera ämnet, jag känner att det kan bli givande och intressant för alla oveslirare att få följa.

6:07 AM  

Post a Comment

<< Home