Wednesday, July 11, 2007

Oves SK historiskt!

Årets SM stod för en bottennotering i deltagarantal trots två historiska SM-starter. Adam Brzezinski och Henrik Olsson gör Oves SK:s första SM-starter då de har begett sig utomsocknes, hela vägen från Lund till de lite kallare och kargare delarna av vårt land. Årets SM är nämligen förlagt till Eriksdalshallen i Stockholm.

Många är motståndarna som ställer sig frågande till varifrån vi kommer, vem Ove är och så vidare. Samma gamla vanliga visa vill säga. Det finns ingen anledning att fortsätta med detta dryga försnack, låt oss istället återge all action som vi har tränat till var sen måndagskväll och därmed var väl förberedda inför.

Rond 1

Henrik Olsson får den tuffaste starten rent psykologiskt. Han ställs mot en kille som spelar blint, mannen han möter är synskadad. Han har 1715 i rejting och ett litet bräde där pjäserna sitter fastkilade i brädet där han kan fingra fritt och på ren känsla avgöra vad som bör göras i nästa drag. Det blir ett tufft parti i franskt framskjutningsvarianten. Henrik har initiativet men sin vana trogen har ont om tid på klockan och bjuder remi i tidsnöden vilket accepteras efter 2 sekunders betänketid.

Adam Brzezinski ställdes mot Jonatan Westerberg som under den första SM-veckan kvalificerat sig till junior-SM 2008. Adam hamnade tidigt bonde under utan någon större kompensation och när motståndaren bjöd remi var det Adam som inte behövde mer 2 sekunders betänketid innan han accepterade.

Rond 2

Henrik Olsson kom bra ut i sin Pelle och tillägnade sig en merbonde. Han avböjde motståndarens remianbud i tidsnöden och fortsatte spela på vinst. Några drag efter att tidsnöden var avklarad stod han mycket bättre men stod för en rejäl blunder som förlorade damen. 1-0.

Adam Brzezinski fick spela draken och hamnade snäppet bättre men missade de taktiska möjligheterna som stod till buds och till sist var han likt i första ronden en bonde ner. Efter att hans moståndare spelat vårdslöst på vinst ebbade partiet ut och verkade sluta remi men efter ett par taktiska förbiseenden kunde Adam vända och vinna.

Fortsättning följer...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home