Thursday, July 12, 2007

Bloggen rikskänd!

I rond 3 ställdes Henrik Olsson mot ett modernt försvar som han hade förberett en variant emot. Henrik tog ett litet initiativ men kunde inte erhålla något varaktigt, istället var det sakta men säkert motståndaren som drog åt tumskruvarna. Snart var alla Henriks pjäser uppbundna i försvar men tack vare att alla pjäser koordinerade väl med varandra kunde inte något genombrott åstadkommas. Utgången blev till sist remi efter nära 7 timmars kämpande.

I efteranalysen blev det känt att motståndaren hade googlat Henrik och kunnat extrahera information från denna blog om hans spelstil genom att lägga ihop pusselbit efter pusselbit. Det som stämde bäst enligt honom var Henriks "optimala" tidsanvändande.

Adam ställdes mot gruppfavoriten, klart högst rankade Michael Backman. Det blev ett mycket tufft parti där till sist Adam grep initiativet genom ett angrepp på kungsflygeln. Backman försvarade sig förtjänstfullt samtidigt som inte Adam utnyttjade sina bästa möjligheter. Det blev en gemensam tidsnöd där Adam vid drag 40 hade en minut på sig för att byta dam för en trolig remi. Istället stekte han ner sig, glömmer bort tidsnöden och genomför sent omsider sitt drag. Det är först när han ska till att anteckna i protokollet som han inser vad han gjort, ett ögonkast mot klockan och ett brist på pokerfejs ger även motståndaren vetskap om vad som hänt. Katastrof för Adam Brzezinski i rond 3. 0-1.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home