Saturday, September 20, 2008

Hallstahammar open dag 2

Efter en halvhjärtad träning kvällen innan kom ovesdelegationen någorlunda utvilade inför den andra dagens drabbningar.

Rond 5:
Adam fick möta en variant som tragglats in absurdum i Oves Sk:s träningslokal och efter att motståndaren vid ett par tillfällen för mycket valt okritiska fortsättningar blev svarts dominans total. Det var tyvärr inte drakvarianten. Henrik spelade ett välspelat parti i öppet sicillianskt där ett felaktigt torndrag visade sig avgöra hela partiet till hans nackdel. Mats lyckades inte få önskvärd fördel ur öppningen mot lägre rankat motstånd, ingen ondska kunde därmed mobiliseras. Partiet slutade remi.

Rond 6:
Efter att Adam och Simon Rosberg, 2331, avverkat kända teoridrag var partiet jämnt. Simon tillät dock Adam att offra en springare för ett våldsamt angrepp. Ett angrepp som borde slutat med att Adam mattat Rosberg. Adam lyckades på något sätt kryssa mellan mattangrepp och damvinster och det hela avvecklades till ett slutspel där Adam endast hade 4 bönder för ett torn vilket i det här fallet visade sig vara otillräckligt. Fadäsen var ett faktum.

Mats fick en chockartad upplevelse när en mindre knatte rev av den skarpaste varianten i en utav hans favoritöppningar. Han hade preppat med pappa som kartlagt delar av Oves öppningsrepertoar... Av någon anledning.

I en positionell Sveshnikov kände sig Henrik totalt utmanövrerad och dukade under efter att felaktigt ha offrat en kvalitet för ett tvivelaktigt angrepp.

Rond 6,5
Japp, den ägde rum. Bland annat spelade Mats kort. Adam och Henrik levererade in en whiskey eller två samtidigt som de själva ägnade sig åt analys. Somliga var tröttare än andra framåt de små timmarna.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home